Φυλές σκύλων Μεσαίου μεγέθους

Αγγλικό Κόκερ Σπάνιελ

Από τη φύση τους πρόθυμοι, οι Αγγλικοί Κόκερ Σπάνιελ είναι δραστήριοι σκύλοι, ειδικά σε ιχνηλάτηση.


Πληροφορίες για τον Αγγλικό Κόκερ Σπάνιελ


Οι Αγγλικοί Κόκερ Σπάνιελ είναι στοργικοί και πράοι σκύλοι με αυτούς που γνωρίζουν. Χαρούμενοι, δυνατοί και καλά ισορροπημένοι, οι Αγγλικοί Κόκερ Σπάνιελ είναι οι πιο ευρέως γνωστοί και διαδεδομένοι από τους Σπάνιελ.


Αυτοί οι κοντοί, γεροδεμένοι σκύλοι είναι γνωστοί για τη χαρούμενη διάθεσή τους. Είναι ευπροσάρμοστοι σκύλοι που εντάσσονται καλά στο οικογενειακό περιβάλλον και γίνονται εξαιρετικοί σύντροφοι για δραστήριους ιδιοκτήτες.


Πηγή: βασικά στοιχεία και χαρακτηριστικά από την Fédération Cynologique Internationale (FCI)


Προέλευση της φυλή


Τα Κόκερ Σπάνιελ αναγνωρίστηκαν ως ξεχωριστή φυλή από τα Φιλντ και Σπρίνγκερ Σπάνιελ αμέσως μετά τη δημιουργία του The Kennel Club το 1873. Ξεκίνησαν ως "Κόκινγκ Σπάνιελ" και πήραν το όνομά τους από την αναψοκοκκινισμένη μπεκάτσα.


Όπως συμβαίνει με μια σειρά φυλών πουλόσκυλων, υπάρχει σήμερα μια διαφορά μεταξύ αυτών που χρησιμοποιούνται για εργασία και εκείνων που χρησιμοποιούνται για επιδείξεις: το Κόκερ για επιδείξεις είναι η στιβαρότερη, βαρύτερη έκδοση του αντίστοιχου σκύλου εργασίας.


Λεπτομέρειες φυλής


Χώρα: Αγγλία

Ύψος /cm: 36 -41 cm

Βάρος /κιλά 12 - 15 kg

Μέσο προσδόκιμο ζωής: 12–15 ετών


Ζωηρός / Φιλικός / Γεμάτος αυτοπεποίθηση / Πράος / Τρυφερός


Βασικά στοιχεία

  • Απαιτεί πολλή περιποίηση τριχώματος

  • Απολαμβάνει την εκπαίδευση

  • Γίνεται σπουδαίος σκύλος οικογένειας

Αγγλικό Σέτερ

Οι Αγγλικοί Σέτερ είναι σκύλοι κορυφαίων επιδόσεων.


Πληροφορίες για τον Αγγλικό Σέτερ


Οι Αγγλικοί Σέτερ είναι μεσαίου μεγέθους, κομψοί σκύλοι, πράγμα που βοήθησε τη φυλή να κερδίσει θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Αυτοί οι σκύλοι είναι κατάλληλοι για οικογένειες, ήπιοι, τρυφεροί και κοινωνικοί.

Δραστήριοι και εξαιρετικά ικανοί κυνηγοί, πρόκειται για εξαιρετικά φιλικούς σκύλους με πολύ πράο χαρακτήρα. Θα χαρούν να συμμετάσχουν σε σχεδόν οποιαδήποτε φυσική δραστηριότητα, από μακρύ περίπατο μέχρι αντοχή και ευκινησία.


Πηγή: βασικά στοιχεία και χαρακτηριστικά από την Fédération Cynologique Internationale (FCI)


Προέλευση της φυλή


Τα Αγγλικά Σέτερ αναπτύχθηκαν ως Σέτινγκ Σπάνιελ ήδη από τον 14ο αιώνα από κυνηγούς που χρειάζονταν ένα πόιντερ για φτερωτά θηράματα. Η επιλογή για αυτή τη φυλή ξεκίνησε πραγματικά τον 19ο αιώνα χάρη στις προσπάθειες δύο ανδρών.


Ο Edward Laverack θεωρείται ο πατέρας της φυλής, ενώ ο Richard Purcell Llewellin ειδικεύτηκε σε μια ξεχωριστή φυλή γνωστή ως Llewellin Setter.


Το αγγλικό Σέττερ αναπαράχθηκε αρχικά για το κυνήγι και τον εντοπισμό των ορεινών πτερωτών θηραμάτων. Από τις καλύτερες διαθέσιμες πληροφορίες, φαίνεται ότι το αγγλικό Σέττερ ήταν ένα εκπαιδευμένο σκυλί πουλιών στην Αγγλία για περισσότερα από 400 χρόνια, ενώ υπάρχουν έργα τέχνης του 15ου αι που δείχνουν σκύλους της οικογένειας σέττερ. Υπάρχουν ακόμη αποδείξεις ότι το αγγλικό Σέττερ προήλθε από διασταυρώσεις του ισπανικού Pointer, του μεγάλου σπανιέλ νερού και της αγγλικής Springer σπανιέλ, τα οποία συνδυάστηκαν για να παράγουν μια εξαιρετική ράτσα σκύλου με τρομερές δυνατότητες στην εύρεση και ανάκτηση του θήραματος. Μέχρι τον 17ο αι. τα σέττερ είχαν καθιερωθεί και εξαπλωθεί στις βρετανικές κατοικίες, παρά το γεγονός ότι η τελική μορφή των Αγγλικών Σεττερ έλαβε χώρα σε μεταγενέστερη εποχή.


Λεπτομέρειες φυλής


Χώρα: Αγγλία

Ύψος /cm: 65 -69 cm

Βάρος /κιλά 15 - 21 kg